imatge04.jpg

El llibre de Baptismes on està registrat el Pare Serra participarà a una exposició a California

LA DIÒCESI DÓNA EN PRÉSTEC EL LLIBRE DE BAPTISME DE JUNÍPER SERRA PER A UNA EXPOSICIÓ A CALIFÒRNIA

El Bisbe Jesús ha signat avui dijous l’autorització al rector de la Parròquia de Petra per lliurar en préstec el tom del llibre de baptisme on figura la inscripció del bateig de Fra Juníper Serra.

La Diòcesi de Mallorca col·laborarà a la gran exposició que s’està preparant a la Biblioteca Huntington de Califòrnia amb motiu del 300 aniversari del naixement de Fra Juníper Serra, que es compleix el 24 de novembre de 2013, i recuperarà la figura del mallorquí considerat un dels “pares de la pàtria” d’Estats Units.

Titulada “Misiones, Mitos y Memorias: La vida y legado de Padre Junípero Serra”, l’exposició obrirà les seves portes l’agost de 2013 i es podrà visitar fins al gener de 2014 a les instal·lacions recentment renovades. Aquesta exhibició serà una de les més àmplies organitzades sobre el tema i reunirà una col·lecció de pintura, escultura, llibres i manuscrits, així com objectes litúrgics, vestits i altres col·leccions d’Estats Units, Mèxic i Espanya. La majoria d’aquests objectes no són coneguts pel públic nord-americà i és la primera vegada que s’exposen junts.

Així, el Bisbe de Mallorca, Mons. Jesús Murgui, ha signat avui dijous l’autorització al rector de la Parròquia de Petra per lliurar en préstec el tom del llibre de baptisme on figura la inscripció del bateig de Fra Juníper Serra, el 1713. Aquest llibre s’exposarà juntament amb el registre de defunció del P. Serra, cedit pel bisbat de Monterrey.

A l’acte ha estat present el president de l’Associació d’Amics de Juníper Serra, Tummy Bestard; el rector de la Parròquia de Petra, P. Joan Martí i membres del Consell Parroquial de Petra.

Palma, 05 de juliol de 2012 13:45:00 (Agència Balèria)